Kanskje verdens beste sparing?

Under 34 år og lurer på hvor det er lurest å spare?

Husk å fylle opp din BSU-konto før nyttår slik at du kan utnytte det som kanskje er verdens beste sparing. Du kan spare opptil kr 27.500,- pr år, og får 20% av det du har spart tilbake på skatten året etter. Maks tilbake blir da 5.500,- som skattelette. Vi anbefaler at du overfører midler til din BSU-konto i god tid før jul. Overfører du penger fra en annen bank til BSU-konto hos oss bør du også gjøre dette før jul.

Regjeringen har i sitt forslag for statsbudsjett for 2023 endret satsen i skattefradraget på BSU til halvparten av nivået for 2022. Det er derfor gode penger å spare på å fylle opp kontoen i år.

Du kan spare i BSU frem til året du fyller 33 år. Du får ikke skattelette etter dette, eller hvis du allerede har anskaffet deg et hus eller leilighet før dette. BSU kan brukes til å nedbetale lånet, være egenkapital for lånet du trenger eller brukes til oppussing av fast inventar i boligen din.

Merk at du kan bare ha en aktiv BSU-konto, på tvers av alle banker. Og har du avsluttet BSU-kontoen tidligere, er det ikke mulig å starte på nytt.

Les mer om BSU hos Skatteetaten

Regjeringen gjør endringer på BSU-satser

Regjeringens enighet med SV om statsbudsjett for 2023 innebærer endringer i BSU-ordningen

  • Satsen for skattefradrag endres fra 20 % til 10 % av innskudd
  • Maks skattefradrag fra skatteåret 2023 blir da kr 2.750,-
  • Oppspart beløp i 2022 har fortsatt 20 % i skattefradrag