Bankens initiativ kommer godt med

Vinterens ekstremt høye strømpriser har vært en stor utfordring for mange husholdninger. Dette har også skapt problemer for mange idrettslag, klubber og foreninger som i stor grad skaffer seg sine inntekter gjennom dugnad og frivillig innsats. 

Telemarks eldste idrettslag

Sauland i Hjartdal kommune er ei lita bygd med rundt 800 innbyggere. Her finner vi fylketes eldste idrettsforening som startet opp helt tilbake i 1867. Sauland Idrettsforening har rundt 260 medlemmer og drives på dugnad av medlemmene. Torkild og Signe Mosebø er far og datter og aktive i foreningen. Begge forteller om sjokkregningen som kom i desember.

– Vi visste at det kom til å bli høyere enn på samme tid i fjor, men hvor mye mer ante vi ikke. For oss som driver i det små og ikke driver kommersiell virksomhet er det vanskelig å generere ekstra inntekter hvis det skulle bli mye høyere kostnader til drifta. Vi har selvsagt sett på mulighetene for å spare strøm der vi kan, men samtidig er klubbhuset vårt et samlingssted for hele bygda. Huset leies ut til fester, minnestunder og andre begivenheter som samler folk. Da vi så at Sparebanken DIN ønsket å hjelpe lag og foreninger i akutt behov så nølte vi ikke et sekund med å søke bankens strømfond om støtte. Det er vi glade for i dag, smiler Signe og Torkild. 

Godt mottatt

Sparebanken DIN har hatt god respons på sitt strøminitiativ. Mer enn 30 søknader kom inn og banken har fordelt kr. 100.000 til alle disse. Det har vært mange fine tilbakemeldinger til banken som tar sitt ansvar som lokal støttespiller på alvor.

– Det kom som en superpositiv overraskelse å få tildelt midler fra fondet. Vi driver hele året. Fotball og friidrett vår, sommer og høst. På vinteren har vi vår veldig populære skøytebane og et stort løypenett som brukes flittig og som vi selv kjører opp på dugnad. En kort periode vurderte vi å slå av lyset rundt løypenettet og ved skøytebanen, men det slo vi fra oss kjapt. På et sted som dette er skiløypene og skøytebanen viktig å bruke også når det er vinter og mørkt fra tidlig ettermiddag. Samtidig er vi i en prosess med å modernisere og oppgradere lysene rundt løypa og inne i selve klubbhuset. Lamper og utstyr er gammelt og modent for utskifting. Når dette er på plass er det mye penger å spare på strømmen. Og selv om dyre strømpriser vil fortsette så gir bedrag som dette en ekstra boost til å stå på for det lokale idrettslaget, avslutter Torkild og Signe. 

Mottakere av bankens strømfond

Nome Flyklubb
Sauland Idrettslag
Skarphedin Fotball
Sauherad Frivilligsentral
Flatin og Valen grendelag
Åfoss OIL
Seljord Frivilligsentral
Ulefoss Båtforening
Vinje Handverkslag
Pors Pride Cheerleading
Seljord Røde Kors
Seljord Normisjon
Herkules Fotball
Stiftelsen Jønnbu Fjellkyrkje og ungdomssenter
BØ Museum
Grønkjær Skisenter
Skotfoss Hornmusikk
Åmotsdal Idrettslag
Granvin Kulturhus
Donk
Seljord Idrettslag
NMK Bø
Kviteseid Normisjon
Heddal Idrettslag
Eagle CAR Club
Vinje Idrottslag
Stranna vel
Stiftelsen Evju Bygdetun
Smørklepp Grendelag
Åsgrend grendelag
Vrådal Grendehus
Vinje Haukeli Røde Kors Hjelpekorps