Båtforeningen setter pris på støtten


Ulefoss Båtforening har rundt 300 medlemmer. Fastboende i området, hyttefolk og båtentusiaster fra store deler av fylket bruker båtforeningens tre lokasjoner til bryggeplass om sommeren og opplag vinterstid. Også her merkes vinterens høye strømpriser på kroppen. 

Planlagte utbedringer

Stian Westheim er leder i Ulefoss Båtforening. Fremdeles ligger isen tykk på store deler av Norsjø når Stian tar imot en solskinnsdag tidlig i mars. Kastebukta er båtforeningens største båthavn med plass til over 60 båter i opplag og rundt 130 båtplasser totalt. Stian forteller at båtforeningen er til for medlemmer og at det skal være rimelig å være med.

– Vi har en nullvisjon og inntektene vi får gjennom kontingent fra medlemmer og det folk betaler for båtplass og opplag skal gå til drift og vedlikehold. I fjor mudret vi opp og brukte rundt kr. 600.000 i området rundt Kastebukta. Dette var en planlagt utbedring som var helt nødvendig og som sikrer området rundt bryggeanlegget i mange år fremover. Vi har nøkterne budsjetter som er nødvendig for å holde prisene nede, forklarer Stian.

Kommer langveis fra 

De gode fasilitetene har gjort Ulefoss Båtforenings tre plasser populære bland båtentusiastene. Folk fra store deler av fylket er med i foreningen.

– Vi har hyttefolk fra Rauland og faktisk ganske mange fra området rundt Bø og Midt Telemark som medlemmer. En trend de siste årene har vært en økning av folk med båt på sjøen kommer hit for å legge båten i opplag. Noen av de store rundt her ligger sommerstid i sjøen rundt Grenland. Faktisk har vi de siste par årene hatt ventelister på folk som ønsker å bli med. Båtsalget steg jo som kjent til himmels når pandemiene kom og det ble umulig å feriere utenlands et par somre, forteller lederen av båtforeningen.   

Strømfond på Facebook

Stian forteller at oppvarming og bruk av strøm vinterstid går på hver enkelt som har båten i opplag. Det er ikke slik at Ulefoss Båtforening dekker strøm på hver enkelt plass.

– Båtforeningen har satt av en liten pott som skal dekke felles bruk av strøm. Det betyr lyskastere og strøm til et mindre klubblokale med oppholdsrom, lager og toalett. Men uansett så ble foreningen tatt på senga når prisen på strøm skjøt i været. Vårt handlingsrom er begrenset og ved høye uforutsette utgifter så kan vi risikere å måtte kutte i tilbudet. Vi må ha lys og et oppvarmet toalett som et minimum. Så da vi så på Facebook at Sparebanken DIN ønsket å hjelpe lag og foreninger med økonomisk støtte i en tøff tid med høye strømpriser kastet vi oss rundt og søkte med en gang. Vi tenkte som så at det sikkert ville være mange søknader slik situasjonene har vært i vinter, men det koster ikke noe å prøve.

Så det var en veldig positiv og hyggelig beskjed å få om at vi var tildelt støtte fra bankens strømfond. Det kommer godt med og vi i Ulefoss Båtforening sier tusen takk på vegne av alle våre medlemmer, avslutter Stian Westheim med et smil. 

Mottakere av bankens strømfond

Nome Flyklubb
Sauland Idrettslag
Skarphedin Fotball
Sauherad Frivilligsentral
Flatin og Valen grendelag
Åfoss OIL
Seljord Frivilligsentral
Ulefoss Båtforening
Vinje Handverkslag
Pors Pride Cheerleading
Seljord Røde Kors
Seljord Normisjon
Herkules Fotball
Stiftelsen Jønnbu Fjellkyrkje og ungdomssenter
BØ Museum
Grønkjær Skisenter
Skotfoss Hornmusikk
Åmotsdal Idrettslag
Granvin Kulturhus
Donk
Seljord Idrettslag
NMK Bø
Kviteseid Normisjon
Heddal Idrettslag
Eagle CAR Club
Vinje Idrottslag
Stranna vel
Stiftelsen Evju Bygdetun
Smørklepp Grendelag
Åsgrend grendelag
Vrådal Grendehus
Vinje Haukeli Røde Kors Hjelpekorps